CZAS: 10 min. przygotowanie + 35-40 min. pieczenie
TRUDNOŚĆ: łatwe
NARZĘDZIA:
- łyżka
- widelec
- szklanka 250 ml
- duża miska
- forma do pieczenia
- papier do pieczenia
SKŁADNIKI:
Składniki suche:
- 2 szklanki - płatki owsiane górskie
- 3 łyżki - wiórki kokosowe
- 3 łyżki - słonecznik
- 3 łyżki - sezam jasny (opcjonalnie)
- 1 1/2 szklanki - kasza jaglana ekspandowana lub amarantus ekspandowany
Składniki mokre:
- 3/4 szklanki - mleko roślinne
- 1/4 szklanki - śmietanka kokosowa (opcjonalnie)
- 3 szt. - dojrzałe średnie banany
- borówki, truskawki
- olej do posmarowania blachy
PRZYGOTOWANIE:
- Piekarnik nagrzać do temperatury 180C z opcją "góra/dół".
- Wymieszać wszystkie składniki suche.
- Banany obrać ze skórki, rozgnieść widelcem i wymieszać z mlekiem i śmietanką.
- Wymieszać składniki suche i mokre.
- Blachę wyłożyć papierem do pieczenia posmarować dokładnie olejem.
- Gotową masę przełożyć do blachy, wyrównać, a na wierzchu ułożyć owoce.
PIECZENIE:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz