CZAS: 5 min. + mrożenie całą noc
TRUDNOŚĆ: łatwe
ILOŚĆ: 12 kostek
NARZĘDZIA:
- szklanka 250 ml
- łyżka, łyżeczka
- dowolna forma do pieczenia lub plastikowe pudełko
- papier do pieczenia
SKŁADNIKI:
- 2 szklanki - ekspandowana kasza jaglana
- 1/2 szklanki - wiórki kokosowe
- 2 łyżki - płynny olej kokosowy
- 3 łyżki - sezam jasny
- 1/2 łyżeczki - sól
- 1/2 szklanki - pasta tahini
- 3 łyżki - melasa karobowa (dzięki niej kostki mają brązowy kolor) lub inny słodzik w płynie
- 1 duża garść - mrożone maliny
PRZYGOTOWANIE:
- Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.
- Wszystkie składniki połączyć ze sobą.
- Wypełnić blaszkę powstałą masą, wyrównać.
- Włożyć do zamrażalnika na kilka godzin. Najlepiej na całą noc.
Zmrożoną masę pokroić w kwadraty i podawać schłodzone.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz