CZAS: 15 min.
TRUDNOŚĆ: łatwe
NARZĘDZIA:
- malakser
- szklanka 250 ml
- nóż
- forma do tarty (u mnie o średnicy 20 cm)
- rondel do rozpuszczenia oleju
SKŁADNIKI:
Spód
- 1 szklanka - dowolna mieszanka suszonych owoców (u mnie jabłka i morele)
- 1 szklanka - dowolna mieszanka orzechów (u mnie włoskie i migdały)
- 1 szklanka - daktyle (jeśli są twarde zalej je na kilka minut ciepła wodą)
- 1/4 szklanki - olej kokosowy płynny
Masa
- 3 gałązki - rabarbar
- 2 1/2 szklanki - truskawki
- 1/2 szklanki - daktyle
- 1/4 szklanki - olej kokosowy płynny
PRZYGOTOWANIE:
- Połączyć wszystkie składniki na spód w malakserze i miksować przez ok. 5 min.
- Przygotować formę i wyłożyć jej dno powstałą masą. Dokładnie docisnąć i wyrównać. Włożyć do lodówki.
- Połączyć wszystkie składniki na masę poza olejem kokosowym, który należy dodać po dokładnym rozdrobnieniu daktyli. Miksować z olejem dodatkowo jeszcze ok. 1 min.
- Masę wylać na spód tarty i schłodzić w lodówce przez ok. 5 godz., a najlepiej całą noc.
Tartę podczas przechowywania w lodówce polecam przykryć folią.
Podawać schłodzoną z dodatkiem truskawek, rabarbaru i gałązek mięty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz