CZAS: ok. 20 min.
TRUDNOŚĆ: łatwe
ILOŚĆ: 4 małe porcje
NARZĘDZIA:
- mały rondelek
- mała patelnia
- blender z pojemnikiem
- łyżka
SKŁADNIKI:
- 3 łyżki - siemię lniane
- 300 ml - woda
- 200 g - maliny i borówki lub inne ulubione owoce
- 3 łyżki - rodzynki zalane wcześniej gorącą wodą
PRZYGOTOWANIE:
- Do rondelka wlać wodę, dodać siemię lniane, doprowadzić do wrzenia i gotować przez ok. 15 min.
- Na patelnię wrzucić owoce i podsmażyć do miękkości.
- Rodzynki odsączyć z wody, zmiksować za pomocą blendera i dodać do owoców. Całość dokładnie wymieszać.
- Kiedy siemię lniane uzyska konsystencję żelu dodać owoce i dokładnie połączyć.
- Gotowy kisiel przełożyć do miseczek.
Inspiracją do powstania przepisu był blog: http://www.blendman.pl/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz