CZAS: 1 godz.
TRUDNOŚĆ: łatwe
SKŁADNIKI:
- 2 szklanki - migdały (namoczyć przez 12 godzin w wodzie)
- 1 ząbek - czosnek
- 1/2 szklanki - olej roślinny
- sok z cytryny
- 1 łyżeczka - ocet jabłkowy
- 1 1/2 łyżeczki - sól
- dowolne zioła: czosnek niedźwiedzi, zioła prowansalskimi
PRZYGOTOWANIE:
- Migdały zalać wrzątkiem na parę chwil, wodę odlać, a migdały obrać ze skórki i zmielić w malakserze.
- Piekarnik nagrzać do temperatury 150C z opcją "góra/dół".
- Dodać pozostałe składniki. Jeśli masa będzie za gęsta dodać odrobinę wody.
- Blachę do pieczenia wyłożyć papierem
- Z powstałej masy uformować dwa okrągłe placki o grubości ok. 1 cm, posypać dowolnymi ziołami, np. czosnkiem niedźwiedzim, ziołami prowansalskimi i uł9żyć na blasze.
PIECZENIE:
Ser" piec ok. 45 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz