piątek, 29 maja 2015

Wegańskie Czekoladowe Trufle
BEZ DODATKU CUKRU!!!















CZAS: 15 min.
TRUDNOŚĆ: łatwe
ILOŚĆ: 16 szt.

NARZĘDZIA:
  • malakser
  • szklanka 250 ml
  • łyżka

SKŁADNIKI:
  • 1/2 szklanki - słonecznik
  • 1/2 szklanki - orzechy włoskie
  • 1/2 szklanki - daktyle
  • 4 łyżki - kakao
  • 1 duża szczypta - sól

PRZYGOTOWANIE: 
  1. Słonecznik i orzechy włoskie rozdrobnić w malakserze. Nie za długo, żeby nie zrobiły się miękkie.
  2. Dodać daktyle (można wcześniej pokroić na mniejsze kawałki), kakao oraz sól. Zmiksować wszystkie składniki do momentu połączenia składników.
  3. Z powstałej masy formować kulki.
Przechowywać w lodówce przez 5-7 dni.