środa, 4 maja 2016

Koktajl Rabarbarowo-Bananowy 
z Imbirem

















CZAS: 5 min.
ILOŚĆ: 2 porcje

NARZĘDZIA:
  • blender
  • szklanka
  • nóż

SKŁADNIKI:
  • 1-1,5 szklanki - pokrojony na kawałki rabarbar
  • 8 szt. lub więcej - daktyle (jeśli są twarde pokroj na małe kawałki i zalej gorącą wodą na kilka minut)
  • 1 szt. - średni banan
  • 1 szklanka - mleko roślinne (u mnie migdałowe)
  • 2 cm - korzeń imbiru
  • liście mięty do dekoracji
  • kostki lodu (opcjonalnie)

PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki poza mięto miksować przez ok. 5 min.
Na koniec dodać kostki lodu i ponownie miksować przez chwilę (opcjonalnie).

Koktajl podawać schłodzony lub w temperaturze pokojowej z dodatkiem mięty.