CZAS: 10 min. + 30 min. pieczenie
TRUDNOŚĆ: łatwe
NARZĘDZIA:
- blender
- mała miska
- szklanka 250 ml
- łyżka, łyżeczka
- mała forma do pieczenia o średnicy ok. 11 cm
SKŁADNIKI:
- 1 szt. - ugotowany średni burak
- 3 łyżeczki - woda lub mleko roślinne
- 1/4 szklanki - woda lub mleko roślinne
- 1/2 szklanki - płatki owsiane górskie
- 1 łyżka - kakao
- 1/2 łyżeczki - ekstrakt waniliowy
- 2 łyżki - dropsy czekoladowe
- 1 łyżka - olej kokosowy płynny
- szczypta soli
- dekoracja: dropsy czekoladowe
PRZYGOTOWANIE:
- Piekarnik nagrzać do temperatury 180C z opcją "góra/dół".
- Buraka obrać i pokroić na kawałki, dodać 3 łyżki wody zmiksować za pomocą blendera.
- Dodać pozostałe składniki. Dokładnie wymieszać i przełożyć do formy.
PIECZENIE
Piec w piekarniku w temperaturze 180C z opcją "góra/dół" przez 30 min.
Zapiekanka smakuje doskonale zarówno na ciepło jak i po schłodzeniu w lodówce.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
kcal
białko
węglowodany
tłuszcze
Inspiracją do przepisu jest blog: http://www.twogreenpeas.com/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz