CZAS: 10 min. + ok. 10 min. moczenie daktyli
ILOŚĆ: 1 duża porcja
TRUDNOŚĆ: łatwe
NARZĘDZIA:
- malakser lub blender
- szklanka 250 ml
- łyżka, nóż
SKŁADNIKI:
- 1 szt. - duży daktyl medjool lub 3 szt. - małe daktyle
- 1/2 szklanki - mleczko kokosowe
- 2 łyżki - nasiona chia
- 2 szt. - orzech brazyliski
- 1 szt. - mały burak
- 1/2-3/4 szklanki - mrożone maliny i borówki
- 1 op. (100 g) - zmiksowane mrożone jagody acai (można pominąć i dodać więcej mrożonych malin i borówek)
- dodatki: płatki kokosowe, truskawki, maliny i orzeszki pinii lub inne
PRZYGOTOWANIE:
- Daktyle zalać ciepłą wodą i moczyć przez ok. 10 min.
- Buraka obrać i pokroić na kawałki.
- Za pomocą blendera lub malaksera połączyć mleczko kokosowe, nasiona chia, orzechy brazyliskie oraz odsączone z wody daktyle.
- Dodać buraka, mrożone maliny, borówki i jagody acai. Całość dokładnie zmiksować na gładką masę.
- Podawać z ulubionymi dodatkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz