piątek, 7 listopada 2014

Kolorowe Koktajle















CZAS: ok. 15 min.
TRUDNOŚĆ: łatwe
ILOŚĆ: 4 porcje

KOKTAJL ŻÓŁTY

SKŁADNIKI:
  • 1 szt. - mango
  • 1 szt. - banan
  • 2 gałązki - liście mięty
  • 2 szklanki - woda kokosowa
  • 1 łyżka - sok wyciśnięty z cytryny 

PRZYGOTOWANIE:
  1. Owoce umyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki i wrzucić do dużej miski.
  2. Dolać wodę kokosową, sok z cytryny i zmiksować na gładki płyn.

KOKTAJL ZIELONY

SKŁADNIKI:
  • 2 szt. - gruszka
  • 1 szt. - banan
  • 3 garście - liście szpinaku
  • 1,5 szklanki - mleko jaglane

PRZYGOTOWANIE:
  1. Owoce i warzywa umyć. Gruszkę i banana obrać ze skórki, pokroić na kawałki (z gruszki usunąć nasiona) i wrzucić do dużej miski.
  2. Dodać szpinak, mleko i zmiksować na gładki płyn.