Wegańskie Bezglutenowe Kulki Czekoladowo-Kokosowe
CZAS: 5 min. + 30 min. mrożenia
TRUDNOŚĆ: łatwe
ILOŚĆ: 14 szt.
NARZĘDZIA:
- szklanka 250 ml
- łyżeczka
- duża miska
SKŁADNIKI:
- 2 1/2 szklanki - wiórki kokosowe
- 3/4 szklanki - olej kokosowy (płynny)
- 1/2 szklanki - kakao
- 1/2 szklanki - syrop klonowy/syrop daktylowy
- 1 łyżeczka - ekstrakt waniliowy
- 1/4 łyżeczki - sól
- Wszystkie składniki poza wiórkami kokosowymi wymieszać ze sobą w dużej misce (osobno suche i osobno płynne, potem razem).
- Pod koniec dodać wiórki kokosowe.
- Formować palcami kulki i układać na blasze, mrozić 30 min. w zamrażalniku.
- Następnie przechowywać przez cały czas w lodówce.

Inspiracją do przepisu jest blog http://www.therawtarian.com/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz